Ducaton talvikäyttö

Maahantulotarkastus ja talvikäyttö

Fiatin maahantuonnin siirryttyä Delta-autolta Autokeskukselle ovat maahantulotarkastuksen vaatimukset muuttuneet. Autokeskus on tiukentanut vaatimuksia ja vaatii nykyään uusille Fiat Ducato -alustaisille matkailuautoille aiempien vaatimusten lisäksi pohjasuojan ja maskipeitteiden asennuksen. Varsinkin ajettaessa autolla pakkasella, on moottorin huohottimessa jäätymisvaara lämmitysvastuksista ja eristyksistä huolimatta. Vakavimmillaan tämä saattaa aiheuttaa vaurioita moottoriin.

Misevan toimittamiin uusiin matkailuautoihin on teetetty Fiat -maahantuojan vaatimat asennukset, myös talvikäyttöä ajatellen, mutta tämä lisäys puuttuu osasta ennen heinäkuuta 2010 toimitettuja malleja, jotka on maahantulotarkastettu ja huollettu Delta-autolla.

Suosittelemme asiakkaillemme pohjasuojan ja maskipeitteiden hankkimista ja asennusta mahdollisimman pikaisesti ongelmien välttämiseksi. Suojat auttavat myös moottoria lämpiämään nopeammin ja vähentävät näin moottorin kulumista sekä polttoaineen kulutusta. Suojia myyvät Fiat -jälleenmyyjät sekä hyvin varustetut Caravan-tarvikemyymälät.

Pohjasuojan ja maskipeitteiden tarkastus

Pohjasuoja on muovinen tai lasikuituinen levy, joka peittää moottoritilan alhaaltapäin. Se ehkäisee kylmän ilman sekä lumen pääsyä moottoritilaan. Vakiona kaikissa Ducatoissa on suoja moottorin vasemmassa reunassa kuljettajan paikalta katsottuna ja lisäosa tarvitaan peittämään loppuosa moottorin alapuolelta. Katso kuva asennetusta pohjasuojasta vasemmalla. Kuva suurenee klikkaamalla.

Maskipeitteet vähentävät kylmän ilman pääsyä moottoriin ja auttavan nostamaan moottorin lämpötilan nopeammin normaalille tasolle. Peite on kolmiosainen ja suojat asennetaan auton etuosaan peittämään ilmanottoaukot. Katso kuva asennetusta maskipeitteestä vasemmalla. Kuva suurenee klikkaamalla.

Jos pohjasuoja tai maskipeite puuttuvat autostanne, suosittelemme tilaammaan molemmat osat, edullisesti suoraan osoitteesta http://www.hoverfin.com, tai soittamalla 0400 – 685 599.

Lisätietoja voit kysellä numerosta 050 – 338 6353 (Miko)